Resonance Training

Een tweedaagse workshop voor musici en sprekers

16-17 maart 2024; 10:00-16:00
  • Het Batavierhuis
  • Pieter de Hoochweg 108
  • 3024BH Rotterdam

RESONANCE TRAINING is een klankgerichte lichaamstraining voor musici van alle instrumenten en zangers/sprekers (studenten, professionals of vergevorderde amateurs). Hoe beweeg je je lichaam zo, dat je gevoel voor de muziek echt tot uiting komt in je klank? Zonder moeite, met een gevoel van grenzeloze vrijheid? In deze workshop, geleid door gecertificeerd Resonanzlehre trainer Yanna Pelser, leer je wat de impact van fysieke vrijheid kan zijn op je spel. En vice versa: wat de perceptie van geluid kan doen met de kwaliteit van je lichaamsbewegingen. Horen en bewegen gaan voor de muzikant hand in hand, en kunnen bij lichaamswerk nooit los van elkaar gezien worden.

De klank is de beste choreograaf voor muzikale lichaamsbeweging. In de training synchroniseren we het horen en bewegen met elkaar door middel van speciale klank-balans-oefeningen. Basishulpmiddelen zijn gehoor en lichaamsbalans.

WAAROM BALANS? Het oor is via het evenwichtsorgaan met alle spieren in het lichaam verbonden. Door onze lichaamsdelen met een balancerende kwaliteit te bewegen, wordt de connectie tussen horen en bewegen geïntensiveerd en gesynchroniseerd. Balans geeft ons als musici de mogelijkheid om een open ​​klank te creëren die resonantie-rijk is en ruimte heeft voor expressie.

WAAROM RESONANTIE? Door middel van resonantie kunnen we de emotie van de muziek overbrengen: we brengen alles in en om ons heen, inclusief ons publiek, in beweging/trilling

IN DE WORKSHOP FOCUSSEN WE OP:

  • Bewustwording van het hele lichaam en haar muzikaliteit
  • Gevoel voor de relatie tussen klank, ruimte en lichaam
  • Moeiteloos musiceren betekent spelen met een resonerende klank
  • Hoe om te gaan met druk of stress op het podium
  • Het eigen muzikale potentieel vergroten
  • Hoe kunnen we de manier waarop we oefenen optimaliseren?

In de workshop doen we de oefeningen samen met de hele groep. Tevens is er ruimte voor individuele sessies in het bijzijn van de groep. Het voordeel hiervan is dat deelnemers de kans krijgen het werk van twee kanten te ervaren; zowel voor een echt publiek te spelen als het publiek te zijn dat ervaart hoe de training uitwerking heeft op het spel van anderen.
Je hebt voorafgaand geen kennis of ervaring in lichaamsmethodes nodig.

Kosten voor het hele workshop-weekend (exclusief 21% BTW)

Actieve deelname: €195 (regulier) / €150 (student)
Passieve deelname: €155 (regulier) / €120 (student)
Accommodatie en lunch niet inbegrepen

Als actieve deelnemer doe je mee met de fysieke oefeningen én krijg je feedback van Yanna op je individuele performance voor de groep (uitvoering van een stuk of improvisatie naar keuze). Zo kun je de bewegingskwaliteit direct toepassen op je eigen spel.
Als passieve deelnemer doe je mee met de fysieke oefeningen, maar krijg je geen feedback op je eigen spel. Wel is het heel interessant om naar de performance van anderen te luisteren!

Bij minder dan 6 aanmeldingen, zal de workshop uiterlijk een week van tevoren geannuleerd worden.

Inschrijven