Resonance training

Een tweedaagse workshop voor musici en zangers/sprekers

25 & 26 februari 2023, 10:00-16:00
  • Batavierhuis
  • Pieter de Hoochweg 108
  • 3024 BH Rotterdam

RESONANCE TRAINING is een klankgerichte lichaamstraining voor musici van alle instrumenten en zangers/sprekers (studenten, professionals of vergevorderde amateurs). Hoe beweeg je je lichaam zo, dat je gevoel voor de muziek echt tot uiting komt in je klank? Zonder moeite, met een gevoel van grenzeloze vrijheid? In deze workshop, geleid door gecertificeerd Resonanzlehre trainer Yanna Pelser, leer je wat de impact van fysieke vrijheid kan zijn op je spel. En vice versa: wat de perceptie van geluid kan doen met de kwaliteit van je lichaamsbewegingen. Horen en bewegen gaan voor de muzikant hand in hand, en kunnen bij lichaamswerk nooit los van elkaar gezien worden.

De klank is de beste choreograaf voor muzikale lichaamsbeweging. In de training synchroniseren we het horen en bewegen met elkaar door middel van speciale klank-balans-oefeningen. Basishulpmiddelen zijn gehoor en lichaamsbalans.

WAAROM BALANS? Het oor is via het evenwichtsorgaan met alle spieren in het lichaam verbonden. Door onze lichaamsdelen met een balancerende kwaliteit te bewegen, wordt de connectie tussen horen en bewegen geïntensiveerd en gesynchroniseerd. Balans geeft ons als musici de mogelijkheid om een open ​​klank te creëren die resonantie-rijk is en ruimte heeft voor expressie.

WAAROM RESONANTIE? Door middel van resonantie kunnen we de emotie van de muziek overbrengen: we brengen alles in en om ons heen, inclusief ons publiek, in beweging/trilling

IN DE WORKSHOP FOCUSSEN WE OP:

  • Bewustwording van het hele lichaam en haar muzikaliteit
  • Gevoel voor de relatie tussen klank, ruimte en lichaam
  • Moeiteloos musiceren betekent spelen met een resonerende klank
  • Hoe om te gaan met druk of stress op het podium
  • Het eigen muzikale potentieel vergroten
  • Hoe kunnen we de manier waarop we oefenen optimaliseren?

In de workshop doen we de oefeningen samen met de hele groep. Tevens is er ruimte voor individuele sessies in het bijzijn van de groep. Het voordeel hiervan is dat deelnemers de kans krijgen het werk van twee kanten te ervaren; zowel voor een echt publiek te spelen als het publiek te zijn dat ervaart hoe de training uitwerking heeft op het spel van anderen.
Je hebt voorafgaand geen kennis of ervaring in lichaamsmethodes nodig.

De kosten voor het workshop-weekend:
Regulier: € 190
Student: € 140
Prijzen exclusief 21% btw
Accomodatie en lunch niet inbegrepen

Inschrijven